Rättighetsinnehavare

Filmproducenternas Rättighetsförening inkasserar och distribuerar ersättning för privatkopiering och vidaresändning i kabelnät till oberoende film- och tv-producenter.

Registrera ditt bolag

För att få ersättning måste du som rättighetsinnehavare först registrera ditt bolag, och därefter de audiovisuella verk du har rätt att erhålla kabel- och privatkopieringsersättning för. Klicka på länken nedan för att registrera bolags- och kontaktuppgifter. När vi behandlat din registrering kommer du få ett mail med inloggningsuppgifter till FRF:s databas. Det räcker att du registrerar dig hos FRF så bevakar vi dina intressen både i Sverige och utomlands.

Registrera nu

Matchning

Vi matchar de audiovisuella verk som är registrerade i vår databas med det som visats på TV.
För vidaresändning i kabel bevakar vi för närvarande SVT1, SVT2, SVTB, Kunskapskanalen, TV4, TV12 samt SJUAN. Privatkopieringsersättning fördelas på samma kanaler som för kabel men även TV4 Fakta, TV3 och Kanal5.

Identifiering

För att underlätta identifieringen är det viktigt att den titel som registreras hos FRF överensstämmer med Tv-kanalens sändningstitel. Då vi också bevakar vad som visats på utländska Tv-kanaler är det bra att registrera eventuella utländska titlar. Ersättning betalas ut tidigast året efter det år som verket har visats på TV.