Rättighetsinnehavare

Filmproducenternas Rättighetsförening inkasserar och distribuerar ersättning för privatkopiering och vidaresändning i kabelnät till oberoende film- och tv-producenter.

Registrera ditt bolag

För att få ersättning måste du som rättighetsinnehavare först registrera ditt bolag, och därefter de audiovisuella verk du har rätt att erhålla kabel- och privatkopieringsersättning för. Klicka på länken nedan för att registrera bolags- och kontaktuppgifter. När vi behandlat din registrering kommer du få ett mail med inloggningsuppgifter till FRF:s databas. Det räcker att du registrerar dig hos FRF så bevakar vi dina intressen både i Sverige och utomlands.

Registrera nu

Matchning

Vi matchar de audiovisuella verk som är registrerade i vår databas med det som visats på TV.
För vidaresändning i kabel bevakar vi för närvarande SVT1, SVT2, SVTB, Kunskapskanalen, TV4, TV4 Fakta samt SJUAN. Privatkopieringsersättning fördelas på förutom ovan nämnda Tv-kanaler även för TV3 och Kanal5.

Identifiering

För att underlätta identifieringen är det viktigt att den titel som registreras hos FRF överensstämmer med Tv-kanalens sändningstitel. Då vi också bevakar vad som visats på utländska Tv-kanaler är det bra att registrera eventuella utländska titlar. Ersättning betalas ut tidigast året efter det år som verket har visats på TV.